Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Το αγρόκτημα ως περιβάλλον προαγωγής υγείας» στο Βορρέιο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Το αγρόκτημα ως περιβάλλον προαγωγής υγείας» στο Βορρέιο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών.

Τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης ανέλαβαν τα ερευνητικά εργαστήρια «Κλινικής Φυσιολογίας της Άσκησης και Αποκατάστασης» και «Αξιολόγησης της Υγείας και Ποιότητας Ζωής» του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Women In Olive Oil Greece». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την ίδια περίοδο με την Αγροτική Έκθεση «Filiatra Agro Vision 2023» και υποστηρίχθηκε από τον Δήμο Τριφυλίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Επίσης, το γεγονός τέλεσε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρόγραμμα της διημερίδας περιλάμβανε μια σειρά από ενδιαφέρουσες ομιλίες σχετικά με την ευζωία των αγροτών και θέματα που σχετίζονται με τον αγροτικό χώρο γενικότερα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης αξιολογήσεις για να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες και να λάβουν οδηγίες για ασφαλέστερη εργασία στον τομέα της γεωργίας.

Τέλος, το κοινό είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε πρωτότυπες εμπειρίες ευεξίας, όπως μαθήματα Tai Chi στο αγρόκτημα, συνεδρίες χαλάρωσης και διαχείρισης της υγείας στο αγρόκτημα, καθώς και δοκιμές γευσιγνωσίας λαδιού, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων επαγγελματιών.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις ειλικρινές μας ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση αυτής της διημερίδας.

Written by